Loopbaancoaching

Een getuigenis van John:

Mijn naam is John. Ik was regioverantwoordelijke voor een busmaatschappij. Onder mijn verantwoordelijkheid vielen circa 150 arbeiders en 2 bedienden. Ik was 7/7 bezig met mijn job. Voor mijn gezin had ik heel weinig tijd, en dit begon meer en meer aan mij te knagen. Ik stelde mij hoe langer hoe meer de vraag: “Is het dit nu?”

Tot ik op een gegeven moment in contact kwam met loopbaancoaching. Ik wilde weten of mijn vaardigheden en talenten ook in een totaal andere job pasten. Welke verborgen capaciteiten heb ik in huis? Hoe pak ik deze verandering aan? Hoe zet ik de eerste stap naar een nieuwe werkgever?

Na een verkennend gesprek met Nancy, was de klik er om uit mijn comfortzone te stappen. Samen hebben wij gezocht naar de waarden die ik zoek in een job. Mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost en eigenlijk komt het erop neer dat je gewoon moet durven. Je hebt weinig tot niks te verliezen. Valt het tegen, dan kan je opnieuw van werk veranderen.

Ik ben nu rijschoolinstructeur. Werkgevers zien graag iemand met de nodige ervaring komen. Er was geen openstaande vacature, dus klopte ik aan en vertelde mijn verhaal. Dankzij de loopbaancoaching had ik het lef om dit te doen.

Als je twijfelt aan je huidige job, zet de stap richting loopbaancoaching en schakel vooral Nancy in. Zij begeleidt je op een inspirerende manier én stap voor stap over die welbefaamde drempel.

Dromen, durven, doen!

Een getuigenis van Sara:

Hervonden passie, creativiteit en bewegingsvrijheid.

Ik werk reeds zeven jaar als begeleidster in een sociale werkplaats en heb sedert een jaar een nieuwe functie in het opslagmagazijn. Ik bezit een diploma orthopedagogie en begeleid mensen bij de aanpak van hun arbeidsattitudes en bepaalde persoonlijke problemen.

De nieuwe job in het opslagmagazijn heeft iets in me teweeg gebracht. Ik kwam uit mijn comfortzone, zoekende naar mijn evenwicht binnen deze nieuwe functie. Hierdoor kwam ik tot de vraag: “Wil ik dit voor de rest van mijn carrière blijven doen?”. Deze pertinente vraag was de bewuste stap naar loopbaancoaching.

De kennismakingssessie met loopbaancoach Nancy gaf me een goed en vertrouwd gevoel. Ik kon me dadelijk vinden in haar aanpak omdat Nancy de skills heeft om de juiste vragen te stellen. Ze inspireert je door je alles vanuit de verschillende invalshoeken te laten bekijken. Dit bezorgde me een brede kijk op mijn intrinsieke competenties, waardoor ik meer dan ooit een gevoel van absolute vrijheid en vertrouwen in mezelf ervaarde.

Door loopbaancoaching vond ik in mijn job creativiteit en bewegingsvrijheid, waardoor ik nog voldoende tijd heb om aandacht te besteden aan mijn passie ‘danslessen geven’. Want ook daarin gaf Nancy mij het nodige zelfvertrouwen. Ik geef momenteel danslessen en zet groepen aan tot dansen. Een drempel waar ik jarenlang tegenop zag en die ik ook dankzij haar overwon.

Nancy daagt je uit, zet je op een inspirerende manier op goede weg en werkt vooral intensief mee in de richting die jou aanspreekt. Ik ben meer mezelf geworden, inclusief mijn werkpunten en kwaliteiten. Elke dag met plezier gaan werken en met passie dansles geven … wat een hemels gevoel. Nancy realiseert dromen … dromen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Bedankt!

Een getuigenis van Anke:

Van nature uit ben ik de eeuwige twijfelaar, en wel op alle gebieden. De keuzes die ik reeds gemaakt heb, zijn steeds veilig. Ik zorg ervoor dat ik alle kanten uit kan.

Enkele jaren geleden verloor ik een grote klant. Deze opdracht omvatte de algehele administratie in nauwe samenwerking met de boekhouder van mijn klant. Omdat het boekhoudgedeelte me enorm boeide en ik mij hierop wilde toeleggen, heb ik een boekhoudkantoor aangeworven als nieuwe klant.

Hoewel ik 4/5 wilde werken ben ik toch op hun vraag ingegaan om mij full time te engageren. Om het allemaal gebolwerkt te krijgen, was ik 7/7 dagen aan het werk. Ik voelde mij leeg. Ik voelde dat ik mijn kinderen, mijn relatie tekort schoot.

Daarbovenop vond ik dat ik te weinig kennis had om mijn opdracht in het boekhoudkantoor naar mijn normen te volbrengen. Heel mijn gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen naar de haaien. Ik durfde geen beslissingen meer nemen. Ik kon mij geen goede afloop voorstellen.

Op dat moment heb ik Nancy ingeschakeld. Mijn eerste intake sessie met Nancy verliep heel gemoedelijk. Ze had me dadelijk doorgrond. Ze liet me inzien dat ik al veel bereikt had, dat ik niet moest onderdoen. Door enkele praktische oefeningen kwam ik tot inzichten die mijn denken hebben veranderd. Uit onze gesprekken heb ik mijn zelfvertrouwen teruggevonden. Ik heb mijn opdracht in het boekhoudkantoor opgezegd.

Ondertussen zijn we een jaar verder. Kennis vergaar ik door opnieuw te studeren. Kort na mijn opzeg van mijn contract met het boekhoudkantoor, heb ik een nieuwe klant gevonden waarbij ik mij thuis voel.

Eénmaal gekozen komt alles op zijn pootjes terecht. Dat is de kracht van kiezen.

Een anonieme getuigenis:

Verloren, verdwaald, in de groei van het leven. In de verte een licht, dat je leidde naar een pad wat voor je ligt.